Volledig scherm
Carnaval in Loon op Zand. © Cor Schoenmaker

Loonse theebuiken onthullen motto tijdens sfeervolle elfde van de elfde

LOON OP ZAND - 'Kèkt mar hoegut bekèkt’. Dat is het nieuwe carnavalsmotto van Theebuikenland, Loon op Zand dus. In De Kiosk werd tijdens een bescheiden maar sfeervolle bijeenkomst op vrijdag 11 november het motto onthuld.

,,In tegenstelling tot veel andere plaatsen heeft de elfde van de elfde in Loon op Zand nooit zo geleefd”, vertelt Maikel van der Velden van het organiserende Filoz Events. ,,Maar we willen die dag niet helemaal voorbij laten gaan en daarom onthullen we het motto op de elfde van de elfde."

Nadat wethouder Kees Grootswagers de Theebuiken een goed carnavalsseizoen had toegewenst werd er afgeteld. Daarna mochten de kinderen van de carnavalsverenigingen L.O.S. en Boeiuh een spandoek van 2,5 meter uitrollen. In koeienletters stond daar het nieuwe motto geschreven.

De afgelopen twee jaar sloeg het motto op de veranderende verkeerssituatie in Loon op Zand. Dit keer werd er voor een andere insteek gekozen. Welke? Dat mag ieder voor zich bedenken, want met het nieuwe motto mag je zelf kijken hoe je het bekijkt.

Ga voor een uitgebreide carnavalsagenda naar bd.nl/carnaval.

Tilburg e.o.