Volledig scherm
Piraña. © Efteling

Meer Efteling-attracties langere tijd dicht vanwege onderhoud

KAATSHEUVEL - Een aantal attracties in de Efteling is het komende halfjaar voor korte of langere tijd gesloten voor onderhoud. Sinds deze week zijn de Piraña en De Vliegende Hollander respectievelijk vierenhalve maand en tweeënhalve maand dicht. Dat is te lezen op de onderhoudspagina van het pretpark.

Maandag maakte het park bekend dat achtbaan Python komend jaar voor bijna drie maanden dichtgaat wegens onderhoud. De volledige baan van de 35-jaar oude attractie wordt vervangen. Ook uitkijktoren Pagode is in 2017 enkele weken niet toegankelijk voor het publiek.

Het onderhoud kan tegenwoordig niet meer uitsluitend gebeuren als het park gesloten is. ,,Vroeger waren we dicht van oktober tot en met maart, toen kwam de Winter Efteling in december en januari en sinds 2010 zijn we het hele jaar open'', aldus een woordvoerster van het park. Ze verwijst naar de website waarop vermeld staat wanneer bepaalde trekpleisters gesloten zijn en voor welke periode. ,,Mensen kunnen zo gemakkelijk eromheen plannen als ze per se naar een bepaalde attractie willen.'' Het park in Kaatsheuvel zegt daarbij zoveel mogelijk rekening te houden met schoolvakanties.

Avonden en 's nachts
Het onderhoud gebeurt over het algemeen zo veel mogelijk in de avonden en 's nachts. ,,Maar naast het regulier onderhoud gaan alle attracties gemiddeld een keer per drie jaar voor een lange periode dicht voor onderhoud. We besteden veel aandacht aan nieuwe attracties, maar minstens net zoveel aan de bestaande.''

Dat nu regelmatig onderhoud nodig is, wil niet zeggen dat de veiligheid niet in orde is, verzekert de woordvoerster. ,,Niet alleen controleren we daar zelf zorgvuldig op, ook keuringsinstanties kijken mee. We zijn niet de enigen die beslissen of een attractie wel of niet wordt gesloten.”

Lees het laatste nieuws over de Efteling op bd.nl/efteling.

  1. Duurzaamheid centraal op toerismecongres gemeente Loon op Zand

    Duurzaamheid centraal op toerismecongres gemeente Loon op Zand

    KAATSHEUVEL - Een warm welkom kregen de deelnemers aan het Nationaal Leisurecongres van de gemeente Loon op Zand donderdagmorgen. Daarvoor zorgde een kudde van zo'n 150 schapen op het Anton Pieckplein voor Het Klavier. Schaapherder Bart van Ekkendonk onderstreepte zo enerzijds het thema 'De kracht van duurzaam toerisme' en tegelijk vroeg hij aandacht voor zijn eigen plan voor een educatieve boerderij ergens tussen Tilburg en de duinen.

Tilburg e.o.