Volledig scherm
Ook de bakken bij de draaimolen ‘Polka Marina’ worden weer aangeplant. © Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

Met 45.000 vroege bloeiers krijgt de Efteling weer kleur

KAATSHEUVEL - De groene brigade van de Efteling zet deze dagen de bloemetjes letterlijk buiten. Zo gauw de lente in aantocht is, gaan de tuinmannen en -vrouwen aan de slag om kleur en sfeer voor de bezoekers in het attractiepark te brengen. 

Zo werden ook de twee grote plantenbakken voor de ‘Polka Marina’, de bootjesmolen op het plein in het Ruigrijk, met zo’n 2400 vergeet-me-nietjes gevuld. 

In mei zomergoed

In korte tijd moeten 45.000 voorjaarsplanten de grond in. Allemaal zogenoemde vroege bloeiers, zoals violen, anemonen en muurbloempjes. In mei komt daar nog het typische zomergoed bij; de vlijtig liesjes, begonia's, afrikaantjes en salvia's. 

Al 80.000 bloembollen

Eerder werden al 80.000 bloembollen gepoot, die binnenkort zullen zorgen voor bloeiende borders met tulpen, hyacinten en narcissen. Ook hangen er al meer dan honderd bakken met fris lentegroen aan de lantaarnpalen. 

Volledig scherm
Bloemen brengen de lente in alle perken van het park. © Efteling
  1. Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND - Het bedrijf Heton uit Kerkrade gaat vanaf 6 juli 2019, de exploitatie van de Werft en de Wetering, voor de gemeente Loon op Zand uitvoeren. Heton verzorgt reeds sinds 1996 de exploitatie van de binnensportaccommodaties en multifunctionele gebouwen. Nadat in 2017 de exploitant Stichting Multiculturele Centra (SMC) failliet was gegaan is het beheer in handen van Het Eindhovense Hydra Sport. Bijzonderheden over het contract heeft de gemeente nog niet bekend gemaakt.

Tilburg e.o.