Volledig scherm
Mevrouw Vroombout kreeg van Sjef Groothuis een fles bier voor de ingeleverde druiven. © De 3 Horne

Mijlpaal gehaald: 1000 kilo druiven voor bier, inzameling De 3 Horne gaat door

KAATSHEUVEL - Bij bierbrouwerij De 3 Horne in Kaatsheuvel is zaterdag de duizendste kilo druiven gebracht. De gelukkige gever mevrouw C. Vroombout uit Loon op Zand werd door brouwer Sjef Groothuis beloond met een passend cadeau.  

Van de druiven wordt voor de eerste keer een speciaal bier gebrouwen. Tot eind september is het nog mogelijk om druiven, zowel rode als witte, in te leveren op Marktstraat 40. 

Verrast door grote opkomst

,,We zijn enorm verrast door de grote hoeveelheid druiven, de leuke reacties en de opkomst vanuit alle drie de dorpskernen. Dit hadden we niet verwacht. Zelfs uit Waalwijk, Vlijmen en Tilburg kwamen mensen druiven brengen", vertellen Groothuis en zijn mede-brouwer Eric Michgelsen. 

Deel opbrengst naar vereniging

Per persoon mag maximaal 100 kilo druiven worden ingeleverd. Voor iedere 10 kilo ontvangt de schenker straks een grote fles van het lokale bier. Bovendien profiteert straks een vereniging mee van de opbrengst. De winnaar wordt half oktober bekend gemaakt. 

Mooi product van maken

,,Het is nu aan ons om van al die druiven een mooi product te maken, waar we met elkaar van kunnen gaan genieten",  aldus de brouwers. 

Volledig scherm
De druiven staan klaar om te verwerken. © De 3 Horne
Volledig scherm
De druiven moeten eerst gekneusd worden. © De 3 Horne

Tilburg e.o.