'Mijn man heeft veel geluk gehad', bestelbusje van shoarmatent rijdt huis binnen in Udenhout

VIDEOUDENHOUT – In Udenhout is dinsdagavond een bestelbusje uit de bocht gevlogen en met behoorlijke snelheid tegen de voorgevel van een woning terechtgekomen. De bestuurder, een medewerker van een shoarmatentje in Berkel-Enschot, is bevrijd door omstanders en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De ravage in de woonboerderij is groot. ,,Mijn man heeft heel veel geluk gehad.”

Op het moment van het ongeluk waren de bewoners, een bejaard echtpaar, gewoon thuis. ,,Ik stond in de keuken en hoorde mijn man, die televisie aan het kijken was, opeens hard gillen. Daarna volgde er een ongelofelijke knal”, zegt de bewoonster tegen deze krant. Ze trof een enorme ravage aan bij de voordeur, haar man bleef als door een wonder ongedeerd.

,,Waarschijnlijk heeft zijn leren stoel waarin hij zat zijn leven gered”, zegt ze. ,,Het is een hoge stoel en die hield een houten kast en glaswerk tegen. Hij had alles net zo goed op zijn hoofd kunnen krijgen. We zijn echt heel erg geschrokken, het is natuurlijk een vreemde gewaarwording om zo’n busje tegen je woning te zien staan. Gelukkig kunnen we het nog navertellen.”

Tekst gaat verder onder deze foto

Volledig scherm
Ravage na ongeluk op Schoorstraat in Udenhout © Toby de Kort/De Kort Media

Gladde wegdek

De bestelbus kwam uit het centrum van Udenhout en vloog eenmaal op de Schoorstraat uit de bocht, vermoedelijk door het gladde wegdek. Het voertuig schoot door de bosschage, ramde met de neus de voordeur van de woning en kwam na de klap op de zijkant terecht.

Omstanders aarzelden geen moment en bevrijdden de bestuurder uit zijn benarde situatie. Hij raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Mogelijk onbewoonbaar

Bij de oudere bewoners zit de schrik er nog altijd goed in. Binnen en buiten de woning is de ravage enorm. Op dit moment is de brandweer bezig het huis te stutten.

Op een later moment worden er houten planken tegenaan gezet, al moeten de bewoners er wel rekening mee houden dat (een deel van) de woning onbewoonbaar wordt verklaard.

Volledig scherm
Auto rijdt huis binnen in Udenhout © Toby de Kort/De Kort Media
Volledig scherm
De schade aan de voorgevel na ongeluk in Udenhout © Toby de Kort/De Kort Media

Tilburg e.o.