Volledig scherm
Door een fout van de politie kan een mogelijke pedo niet veroordeeld worden. © ANP

Mogelijke Kaatsheuvelse verkrachter 13-jarig meisje vrijuit door fout: politie wees hem niet op zwijgrecht

KAATSHEUVEL - Omdat de politie een 25-jarige man uit Kaatsheuvel niet vertelde dat hij verdachte was en mocht zwijgen is hij maandag vrijgesproken van het voorbereiden van ontucht met een 13-jarig meisje. Dat besloot de rechtbank in Breda.

Het meisje had verteld dat ze de man had leren kennen via Hyves, in 2011. Ze werd daarop maandenlang verplicht om naakt voor de webcam te poseren en masturberen. Bovendien zou ze op een camping in Arnhem zijn verkracht. Voor al die dingen was hoe dan ook al geen bewijs en daarom was er al vrijspraak geëist.

Wat wel vaststaat is dat de verdachte op 18 juli 2011 van de camping wordt verwijderd. Hij heeft de dag ervoor jonge meisjes staan fotograferen in de kleedkamer van het zwembad. De vader van het 13-jarige meisje volgt haar naar het chalet van de Kaatsheuvelnaar. Een dag daarop moet de man vanwege het fotograferen de camping af.

Een week later ziet de campingeigenaresse de man echter weer. Hij is met de taxi naar Arnhem gekomen en loopt met het meisje het bos in. Ze belt de politie die meteen met drie auto's komt en het bos afzet. De agenten zien de twee al snel, nog voor ze tot een daad kunnen komen. In de tas van de man zien ze een familiepakket aan condooms, glijmiddel en een zwangerschapstest.

Alleen had de politie voor de doorzoeking van de tas helemaal geen toestemming, omdat de man niet als verdachte was aangemerkt. Ook is de man niet gezegd dat hij mocht zwijgen. De rechtbank oordeelde daarom dat de gevonden spullen en de verklaring van de Kaatsheuvelnaar voor bij het bewijs mogen worden gebruikt. De man werd daardoor vrijgesproken.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.