Volledig scherm
© Andrey Pavlov/Thinkstock

Natuurmonumenten zet insecteninspecteurs in op de natuurbrug in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL – Waar de meeste mensen de insectenwereld zo veel mogelijk uit de buurt houden, met horren, spuitbussen, Mierex en Outan, zoeken ze bij Natuurmonumenten juist mensen die affiniteit met insecten hebben.

Om het nut van de Westloonse Wissel, de natuurbrug over de N261 tussen Loon op Zand en Kaatsheuvel, aan te tonen zijn namelijk dringend insecteninspecteurs nodig.

De natuurbrug is in de zomer van vorig jaar opgeleverd en dan is niets mooier dan dat je als natuurbeschermingsorganisatie kunt aantonen dat flora en fauna daar helemaal van opleven.

De taakomschrijving van de gewenste insecteninspecteur is niet zo heel ingewikkeld, maar je moet wel enige kennis van insecten hebben. Specifiek zijn inspecteurs nodig voor het tellen van vlinders en libellen en voor ‘grondgebonden’ insecten. Vanaf april kan er worden geteld door de toekomstige inspecteurs.

  1. Politie waarschuwt voor drugslabs: ‘tikkende tijdbommen midden in woonwijken’

    Politie waarschuwt voor drugslabs: ‘tikkende tijdbommen midden in woonwijken’

    KAATSHEUVEL - De politie Zeeland-West Brabant slaat in EenVandaag alarm over het gevaar van drugslaboratoria in woonwijken. Deze chemische drugslabs staan verdekt opgesteld in bijvoorbeeld garages onder flats en in schuurtjes van rijtjeshuizen en worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs als amfetamine en MDMA. En daarmee zijn het volgens de politie ‘levensgevaarlijke tikkende tijdbommen’, midden in woonwijken.

Tilburg e.o.