Volledig scherm
Het nog maagdelijke asfalt aan het begin van de Europalaan bij het Efteling Hotel in Kaatsheuvel. © Nico Snels/BD

Nieuw asfalt op Europalaan, toegangsweg Kaatsheuvel zaterdagochtend weer open

KAATSHEUVEL - Voorzien van een stevige ondergrond en een nieuwe laag asfalt kan de kop van de Europalaan in Kaatsheuvel er weer jaren tegen. Het stuk tussen de op- en afrit van de N261 en de Horst was deze week afgesloten wegens het plaatsen van de fietstunnel. 

Die werkzaamheden zijn voorspoedig verlopen, zodat de belangrijke toegangsweg naar het dorp en de Efteling vanaf zaterdagmorgen vroeg weer open is voor het autoverkeer. Ook de andere tijdelijke afzettingen en omleidingen komen dan te vervallen.

Verder met fietspad

Aannemer KWS/Infra gaat nu verder met de aanleg van de snelfietsroute F261. Het tracé vanaf de verlegde Horst langs de Midden-Brabantweg is al uitgegraven. Daar komt het nieuwe, brede fietspad dat via de tunnel doorloopt tot aan de Duinlaan. 

Rotonde bij Molen 

Vanaf dat punt wordt het bestaande fietspad richting Waalwijk verbeterd en de kruising bij restaurant De Molen (Vaartstraat - Van Haestrechtstraat) omgebouwd tot een rotonde. In het najaar wordt ook het huidige fietspad ten zuiden van de Eftelingsestraat naar de Heideweg in Loon op Zand aangepakt. 

Tilburg e.o.