Volledig scherm
Het bekende witte pand Berndijksestraat 14 maakt plaats voor nieuwbouw. © Nico Snels/BD

Nieuw complex met elf luxe appartementen in centrum Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Een plan voor de bouw van elf luxe appartementen in het centrum van Kaatsheuvel heeft de goedkeuring van de gemeente. De nieuwe woningen komen op de locatie Berndijksestraat 14. 

Hier was het cateringbedrijf gevestigd van eigenaar Mari van der Velden, die nog altijd boven zijn vroegere zaak woont. Afgelopen jaren heeft hij tevergeefs geprobeerd om het pand te verkopen of een andere invulling ervoor te vinden. 

Heel veel vraag

Daarom werd vorig jaar de knoop doorgehakt en besloten tot sloop en woningbouw op het vrijkomende terrein. ,,Daar is grote behoefte aan", zegt de bij het plan betrokken makelaar Wout de Bie van Woonkenners. Hij ziet 'heel veel vraag' naar woningen, ook van mensen uit Sprang-Capelle en Waalwijk.  

Drie bouwlagen 

Het appartementencomplex zal bestaan uit drie bouwlagen met vier woningen op de begane grond, vier op de eerste verdieping en drie op de bovenste etage. Het woongebouw wordt L-vormig. De koopappartementen variëren in oppervlakte vanaf 72 vierkante meter en groter. Ze zijn allemaal levensloopbestendig, dus zodanig gebouwd dat mensen er zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen. 

Vanaf 220.000 euro

Het hele pand wordt uit bakstenen opgetrokken in een klassiek hedendaagse uitstraling. ,,Te vergelijken met het vorig jaar geopende Brouwershuis in de Hoofdstraat", geeft De Bie aan. Als richtprijs noemt hij een koopsom vanaf zo'n 220.000 euro. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.