Volledig scherm
De nieuwe attractie Symbolica: Paleis der Fantasie gaat zo'n 35 miljoen euro kosten. © Efteling

Nieuwe attractie Symbolica in Efteling opent in 2017

KAATSHEUVEL - De Efteling krijgt er in de zomer van 2017 weer een nieuwe attractie bij. De nieuwe trekpleister gaat ’Symbolica: Paleis der Fantasie’ heten en is een overdekte attractie voor de hele familie. In de rit met een voertuig genaamd Fantasievaarder staat volgens het park in Kaatsheuvel de wisselwerking tussen werkelijkheid, droom en fantasie centraal. De nieuwe attractie maakt deel uit van het 65-jarig jubileum van het attractiepark.

In het paleis is mascotte Pardoes de Tovernar gastheer. De bezoekers kunnen kiezen uit drie verschillende routes en komen langs ’de magische, verborgen kamers van het Paleis der Fantasie’. De nieuwe attractie komt, als onderdeel van het Rijk der Fantasie, middenin het park te staan.

Duurste attractie
Met de bouw van de nieuwe attractie - die voorheen Hartenhof werd genoemd - is zo’n 35 miljoen euro gemoeid. „Symbolica wordt de grootste en duurste attractie ooit en het is altijd onze wens geweest om de darkride voor 2020 te openen. We zijn blij om dit nu officieel bekend te kunnen maken”, aldus Fons Jurgens, voorzitter van de Raad van Bestuur.

Lees meer nieuws over de Efteling op bd.nl/efteling.

Tilburg e.o.