Volledig scherm
Recreatiepark Droomgaard, Oostappen Groep, Kaatsheuvel. © Erik Van Hest / BD

Nieuwe dwangsom 34.000 euro voor illegale huisvesting arbeidsmigranten op Droomgaard

KAATSHEUVEL - Een nieuwe boete voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten op vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel is een feit: de gemeente Loon op Zand legde dinsdag een dwangsom van 34.000 euro op aan de Oostappen Groep. 

De eigenaar kreeg vrijdag in een kort geding van de rechter tot maandagochtend 10.00 uur de tijd om de tijdelijke huisvesting op het recreatieve deel van het park te beëindigen. Bij een inspectie na dat tijdstip bleek dat er nog steeds illegaal gewoond werd. De bedrijfswoning was nu wel leeg. 

Tweede dwangsom

Het is de tweede dwangsom voor Oostappen Groep. Vrijdag al werd een eerste dwangsom van 8.400 euro per overtreding opgelegd, met een maximum bedrag van 42.000 euro. Dit betrof het arbeidersdeel van de camping.

Gemeente en politie blijven wekelijks controleren of er op Droomgaard toch nog stacaravans bewoond worden, terwijl dat niet is toegestaan. Er mogen maximaal 200 chalets verhuurd worden aan arbeidsmigranten. Als in de eerste week van januari Oostappen Groep nog boven dit aantal zit, volgen opnieuw juridische stappen. 

Geen commentaar

De Oostappen Groep onthoudt zich op dit moment ‘in ieders belang’ van commentaar en beraadt zich over de ontstane situatie, aldus directeur Jos Mennen.

De buurt is met een nieuwe bewonersbrief door de gemeente op de hoogte gesteld van de maatregelen op Droomgaard.   

Tilburg e.o.