Volledig scherm
Vogelrok Efteling © gratis

Nieuwe Efteling-attractie wordt een achtbaan: opening in 2020 in Reizenrijk

POLLKAATSHEUVEL - De nieuwe attractie die de Efteling in 2020 wil gaan openen, wordt een achtbaan. Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde Looopings op basis van gesprekken met leveranciers. Volgens de pretparkwebsite komt de rollercoaster te liggen in het Reizenrijk, vlak naast het Efteling Hotel.

Deze week meldde overigens ook Bobbejaanland, het Belgische pretpark op dik een uur rijden van Kaatsheuvel, flink te gaan uitbreiden met een grote achtbaan:  een 'triple launch coaster'.

Poll

Liever een sprookjesattractie erbij in Efteling dan weer een achtbaan

  • Oneens (50%)
  • Eens (50%)
1458 stemmen

De Efteling is al langer van plan het park aan de oostkant met acht hectare uit te breiden. De eerste drie ha. van het gebied, gelegen tussen de Horst en de N261, moet in 2020 open gaan voor het publiek. 

Inclusief een nieuwe, grote attractie, naar nu blijkt een achtbaan. Om dat mogelijk te maken, moet zo snel mogelijk worden begonnen met de werkzaamheden. 

Opening mogelijk in gevaar

Hiervoor heeft de Efteling nog geen groen licht. De gemeenteraad van Loon op Zand werkt vooralsnog niet mee aan het verzoek om eerder te mogen bouwen. Daarmee komt de opening van het nieuwe gedeelte van Reizenrijk mogelijk in gevaar.

Volgens de vijf raadsfracties is er 'geen nut of noodzaak' om de zorgvuldig gekozen route voor de 'Wereld van de Efteling 2030' nu te versnellen. De politieke partijen reageren met hun verklaring op de toenemende onrust onder inwoners van Kaatsheuvel over de grootschalige uitbreidingsplannen van het attractiepark. Vorige maand verscheen zelfs een open brief van de Bezorgde Burgers.

Lees meer over de Efteling in ons dossier bd.nl/efteling

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.