Volledig scherm
De nieuwe Werft in Kaatsheuvel © J Ointgroen

Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND -  Het bedrijf Heton uit Kerkrade gaat vanaf 6 juli 2019, de exploitatie van de Werft en de Wetering, voor de gemeente Loon op Zand uitvoeren. Heton verzorgt reeds sinds 1996 de exploitatie van de binnensportaccommodaties en multifunctionele gebouwen. Nadat in 2017 de exploitant Stichting Multiculturele Centra (SMC) failliet was gegaan is het beheer in handen van Het Eindhovense Hydra Sport. Bijzonderheden over het contract heeft de gemeente nog niet bekend gemaakt.

Heton beheert en exploiteert gebouwen die eigendom zijn van haar opdrachtgevers, veelal gemeenten. Hierin dragen zij de verantwoordelijkheid over het facilitaire deel van het gebouw waarbij ze zich richten op de wensen van de gemeente en haar gebruikers afgestemd op een zo goed en efficiënt mogelijke inzet van het gebouw, zowel praktisch als financieel. Momenteel beheert en exploiteert Heton 24 sportaccommodaties (sporthallen, gymzalen, zwembaden) en 11 multifunctionele gebouwen. 

Inzake de exploitatie is Heton verantwoordelijk voor de uitvoering van klein onderhoud, financiële administratie, schoonmaak, energiebeheer, verhuur, contact met de gebruikers, klachtenafhandeling en bereikbaarheid bij calamiteiten. Om deze zaken goed te kunnen regelen zal de locatiemanager de aansturing verzorgen van deze exploitaties. De onderdelen verhuur alsmede de financiële administratie worden uitgevoerd vanuit een centraal bureau in Kerkrade.

Heton organiseert op maandag 24 juni 2019 om 19.30 uur een kennismakingsavond waarin zij zich aan de gebruikers voorstellen. Tevens is er gelegenheid om vragen te stellen. De kennismakingsavond zal plaatsvinden in de Wetering. Deze kennismaking geldt voor de huurders van zowel De Werft als van De Wetering.

 1. Wandelexcursie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

  Wandelex­cur­sie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

  KAATSHEUVEL - Het mag dan 75 jaar vrede zijn, in de Loonse en Drunense Duinen is nog altijd veel oorlogsverleden zichtbaar, zegt natuurgids Peter van der Velden. Zondag verzorgt hij, samen met andere andere gidsen van IVN de Langstraat de Waertman, een excursie vanaf de Roestelberg in Kaatsheuvel naar Westloon. ,,Een amateur historicus gaat mee om te vertellen wat er zich in dit gebied zoal heeft afgespeeld.”
 2. Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente
  kaart

  Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente

  LOON OP ZAND - Lokale heffingen brengen dit jaar naar verwachting bij een groot deel van de Nederlandse gemeenten meer geld in het laatje. Een groot deel wordt betaald door inwoners zelf, het overige deel komt van bezoekers. Vooral Loon op Zand denkt de schatkist in 2020 flink te spekken ten opzichte van vorig jaar. De opbrengsten stijgen hier met maar liefst 29,8 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Tilburg e.o.