Volledig scherm
De nieuwe Werft in Kaatsheuvel © J Ointgroen

Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND -  Het bedrijf Heton uit Kerkrade gaat vanaf 6 juli 2019, de exploitatie van de Werft en de Wetering, voor de gemeente Loon op Zand uitvoeren. Heton verzorgt reeds sinds 1996 de exploitatie van de binnensportaccommodaties en multifunctionele gebouwen. Nadat in 2017 de exploitant Stichting Multiculturele Centra (SMC) failliet was gegaan is het beheer in handen van Het Eindhovense Hydra Sport. Bijzonderheden over het contract heeft de gemeente nog niet bekend gemaakt.

Heton beheert en exploiteert gebouwen die eigendom zijn van haar opdrachtgevers, veelal gemeenten. Hierin dragen zij de verantwoordelijkheid over het facilitaire deel van het gebouw waarbij ze zich richten op de wensen van de gemeente en haar gebruikers afgestemd op een zo goed en efficiënt mogelijke inzet van het gebouw, zowel praktisch als financieel. Momenteel beheert en exploiteert Heton 24 sportaccommodaties (sporthallen, gymzalen, zwembaden) en 11 multifunctionele gebouwen. 

Inzake de exploitatie is Heton verantwoordelijk voor de uitvoering van klein onderhoud, financiële administratie, schoonmaak, energiebeheer, verhuur, contact met de gebruikers, klachtenafhandeling en bereikbaarheid bij calamiteiten. Om deze zaken goed te kunnen regelen zal de locatiemanager de aansturing verzorgen van deze exploitaties. De onderdelen verhuur alsmede de financiële administratie worden uitgevoerd vanuit een centraal bureau in Kerkrade.

Heton organiseert op maandag 24 juni 2019 om 19.30 uur een kennismakingsavond waarin zij zich aan de gebruikers voorstellen. Tevens is er gelegenheid om vragen te stellen. De kennismakingsavond zal plaatsvinden in de Wetering. Deze kennismaking geldt voor de huurders van zowel De Werft als van De Wetering.

Tilburg e.o.