Volledig scherm
Brandende feestlampjes langs en boven de Hoofdstraat in Kaatsheuvel. © Nico Snels/BD

Nieuwe kerstverlichting in centrum Kaatsheuvel brandt tot begin februari

KAATSHEUVEL - Aan de vooravond van het Anton Pieck Festijn en de Villa Pardoes Winter Run brandt de nieuwe kerstverlichting in het winkelhart van Kaatsheuvel voluit. Vrijdag aan het eind van de middag werd ook de laatste guirlande in de Hoofdstraat aangezet. 

,,Een legendarisch moment", noemde wethouder Kees Grootswagers (CDA) het ontsteken. ,,Een warme uitstraling voor de feestdagen die de bezoekers zullen waarderen.” En ook Frans Goenee van de Centrumcommissie toonde zich verheugd dat na drie jaar de feeërieke feestverlichting schittert. 

Zeventien slingers met lampjes hangen boven de Hoofdstraat en de Peperstraat plus vijftig lichtornamenten aan de lantaarnpalen. Die waren er overigens vorig jaar al. De kerstverlichting blijft tot en met de eerste week van februari hangen. 

Anton Pieckplein ook

Met verlichte ijspegels aan de appartementen en de oude brandweerkazerne deelt ook het Anton Pieckplein mee in de feestvreugde. ,,Volgend jaar Het Kwartier erbij en dan is het plein aan alle kanten verlicht”, stelde centrummanager Wim Aussems alvast voor. 

Hij dankte bovendien alle bewoners, pandeigenaren, de Parochie Willebrord en ook Villa Pardoes voor hun hulp en bereidwillige medewerking. 

Bijdrage gemeente

De nieuwe verlichting heeft 25.000 euro gekost en is voor het grootste deel betaald door de Kaatsheuvelse ondernemers. De gemeente heeft 7000 euro bijgedragen en 3500 euro voor het centrum van Loon op Zand, dat ook feestelijk versierd is. 

Tilburg e.o.