Volledig scherm
© Jan in 't Groen

Ome Joop’s Tour weer in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL – Traditioneel in de vakantieperiode, doet Ome Joop’s Tour dit weekend Kaatsheuvel weer aan. De heuse tourkaravaan en de 156 rennertjes met hun begeleiders arriveerden om 16.30 uur bij de Werft in Kaatsheuvel. De jeugd uit de regio van Arnhem reed zaterdag de zesde etappe van Tiel naar Kaatsheuvel. Zondag hebben de kinderen een rustdag en gaan ze naar de Efteling. Maandagochtend vertrekt de karavaan naar St. Anthonis.

Zorgen
Ook in Arnhem is het bericht doorgekomen dat de Werft in de problemen zit. De organisatie heeft normaal de beschikking over het gehele complex, dit jaar zijn alleen de sporthallen en de douches beschikbaar. Het Ontmoetingcentrum is gesloten. “Jammer dat het hier plat gaat. Dit was zo’n beetje onze tweede thuis”, zegt een vaste vrijwilliger. “Ik hoop toch dat ze voor ons hier toch een plekje kunnen vinden volgen jaar”, klinkt het hoopvol.

Buiten
De organisatie zegt blij te zijn dat ze de sporthallen mogen gebruiken. “We maken zelf ons eten voor vanavond (nasi) en drinken hebben we meer dan voldoende bij ons”. In plaats van in de grote zaal van de Werft speelt het gebeuren zich nu af op het parkeerterrein voor de sporthal.

Volledig scherm
© Jan in 't Groen

Tilburg e.o.