Volledig scherm
Het bekritiseerde ontwerp voor het appartementencomplex. © Marquart Architecten

Ontwerp appartementen Peperstraat in Kaatsheuvel moet beter

KAATSHEUVEL - Als het aan de insprekers op het bouwplan Peperstraat 21-25 in Kaatsheuvel ligt, moet de architect terug naar de tekentafel. Ze vinden het ontwerp voor het appartementencomplex onder de maat en niet passen in de omgeving. 

De stevige kritiek betreft de invulling van het braakliggende terrein waar voorheen bioscoop Apollo-theater en café Jan Smit stonden. Hier wil projectontwikkelaar Earlstone & Partners bv een 16 meter hoog gebouw neerzetten met maximaal 14 appartementen en 350 vierkante meter winkeloppervlak. Ook 2 woningen aan de Bogaert horen bij het plan. 

Ondanks de negatieve inspraakreacties ziet het Loons college geen aanleiding om het bestemmingsplan aan te passen. Wel gaan B. en W. nog met de initiatiefnemer praten over de gevelindeling en het gekozen materiaal. Tegelijk zal er nog eens goed gekeken worden naar het parkeren. 

Maar de pijn zit 'm vooral in het strakke, sobere ontwerp van Marquart Architecten. Hiervan zegt Stichting Ondernemend Loon op Zand (SOL)/Gebiedscommissie Centrum Kaatsheuvel dat de beeldkwaliteit onvoldoende is. Volgens de SOL is de lat hoger gelegd bij de vaststelling van de zogeheten 'lintenvisie' voor het centrumgebied. En hetzelfde geldt in relatie tot het Bruisend Dorpshart. Ook aan die kwaliteitsnorm voldoet het plan niet. 

Volledig scherm
Het te bebouwen terrein aan de Peperstraat in het centrum van Kaatsheuvel. © Nico Snels/BD

Tilburg e.o.