Volledig scherm
Sporthal De Werft in Kaatsheuvel. © Jan in ‘t Groen

Onzeker of accommodaties Loon op Zand ook na 1 juni open zijn

LOON OP ZAND - Het is nog onduidelijk of de Werft in Kaatsheuvel en de Wetering in Loon op Zand ook na 1 juni geopend zijn. Dat bleek donderdagavond tijdens de gemeenteraad van Loon op Zand.

„We zijn volop in onderhandeling met de curator om beide accommodaties open te houden. Er liggen over en weer voorstellen, maar we zijn er nog niet uit”, zei CDA-wethouder Kees Grootswagers.

Zoals bekend is er een acuut probleem met het beheer en de exploitatie van de Werft en de Wetering na het faillissement van de Stichting Multifunctionele Centra Loon op Zand. Voor de maand mei werd snel een oplossing gevonden, zodat de gebouwen open konden blijven.

Maar nu dreigen de verenigingen en andere gebruikers op 1 juni voor de gesloten deur te staan. Om zijn zorgen hierover kracht bij te zetten, nam de Loonse raad 2 moties aan, zowel voor de korte termijn als voor de verdere toekomst. Ook een voorstel van de VVD voor een onderzoek naar de ondergang van het SMC kreeg de steun van alle partijen.

  1. Duurzaamheid centraal op toerismecongres gemeente Loon op Zand

    Duurzaamheid centraal op toerismecongres gemeente Loon op Zand

    KAATSHEUVEL - Een warm welkom kregen de deelnemers aan het Nationaal Leisurecongres van de gemeente Loon op Zand donderdagmorgen. Daarvoor zorgde een kudde van zo'n 150 schapen op het Anton Pieckplein voor Het Klavier. Schaapherder Bart van Ekkendonk onderstreepte zo enerzijds het thema 'De kracht van duurzaam toerisme' en tegelijk vroeg hij aandacht voor zijn eigen plan voor een educatieve boerderij ergens tussen Tilburg en de duinen.

Tilburg e.o.