Volledig scherm
PREMIUM
Groep 7-8 van De KlimOp in Kaatsheuvel met de leskist van Het Witte Kasteel in Loon op Zand. © Nico Snels/BD

Ook de zilveren tandenstoker van de freule zit in de leskist over Het Witte Kasteel

KAATSHEUVEL - Kinderen uit Kaatsheuvel mochten als eersten aan de slag met de leskist van Het Witte Kasteel in Loon op Zand. Ze weten nu ook wie freule Emily Verheijen is. 

Het grote kwartet blijft nog even opgeborgen. Eerst komt de oude plattegrond uit de leskist: een doek met daarop in kleur getekend een exacte kopie van de kaart van Hendrik Verhees uit 1773. Enkele kinderen helpen wethouder Kees Grootswagers om de lap stof op de vloer van het klaslokaal open te leggen. En dan mag er gebouwd worden met blokken. 

 1. Wandelexcursie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

  Wandelex­cur­sie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

  KAATSHEUVEL - Het mag dan 75 jaar vrede zijn, in de Loonse en Drunense Duinen is nog altijd veel oorlogsverleden zichtbaar, zegt natuurgids Peter van der Velden. Zondag verzorgt hij, samen met andere andere gidsen van IVN de Langstraat de Waertman, een excursie vanaf de Roestelberg in Kaatsheuvel naar Westloon. ,,Een amateur historicus gaat mee om te vertellen wat er zich in dit gebied zoal heeft afgespeeld.”
 2. Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente
  kaart

  Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente

  LOON OP ZAND - Lokale heffingen brengen dit jaar naar verwachting bij een groot deel van de Nederlandse gemeenten meer geld in het laatje. Een groot deel wordt betaald door inwoners zelf, het overige deel komt van bezoekers. Vooral Loon op Zand denkt de schatkist in 2020 flink te spekken ten opzichte van vorig jaar. De opbrengsten stijgen hier met maar liefst 29,8 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Tilburg e.o.