Volledig scherm
Burgemeester Fons Naterop

Ook raad Loon op Zand wil vertrek voorzitter Omgevingsdienst

LOON OP ZAND - Ook de gemeenteraad van Loon op Zand is van mening dat voorzitter Fons Naterop van de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant weg moet. Hij is uiteindelijk verantwoordelijk voor het wanbeleid bij de dienst.

Met algemene stemmen nam de Loonse raad donderdagavond een motie van het CDA aan. Om zo een sterk signaal van afkeuring te geven, zoals eerder meer de gemeenten Tilburg en Gilze-Rijen ook al deden.

Tekort
De dienst ligt zwaar onder vuur omdat de hele organisatie 'een puinhoop' is en er een financieel tekort dreigt van tenminste 3,4 en mogelijk zelfs 5 miljoen euro. De 27 deelnemende gemeenten moeten daar straks samen voor opdraaien.

Rekening
Peter Flohr (Pro3) wees erop dat drie gemeenten blijkbaar nog geld moeten betalen aan de OMWB en stelde voor om de CDA-motie met dit punt aan te vullen. Hiermee hadden de overige raadsfracties geen probleem.

  1. Politie waarschuwt voor drugslabs: ‘tikkende tijdbommen midden in woonwijken’

    Politie waarschuwt voor drugslabs: ‘tikkende tijdbommen midden in woonwijken’

    KAATSHEUVEL - De politie Zeeland-West Brabant slaat in EenVandaag alarm over het gevaar van drugslaboratoria in woonwijken. Deze chemische drugslabs staan verdekt opgesteld in bijvoorbeeld garages onder flats en in schuurtjes van rijtjeshuizen en worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs als amfetamine en MDMA. En daarmee zijn het volgens de politie ‘levensgevaarlijke tikkende tijdbommen’, midden in woonwijken.

Tilburg e.o.