Vrijwillig chauffeur A.  van der Stroom en zijn passagier mevrouw A. Rijnen.
Volledig scherm
Vrijwillig chauffeur A. van der Stroom en zijn passagier mevrouw A. Rijnen. © Gemeente Loon op Zand

Op naar de 500 ritten: ANWB Automaatje in Loon op Zand een jaar actief

KAATSHEUVEL - Op zoek naar vervoer? Dan is er ANWB AutoMaatje. De vervoersdienst verzorgde het eerste jaar 418 ritten in de gemeente  Loon op Zand. 

Sinds de start op 11 januari 2019 reden de twintig vrijwillige chauffeurs 68 dorpsgenoten naar een verjaardag, boekhandel, supermarkt, fysiotherapeut, kapper, vrienden, opticien, ziekenhuis, familie en activiteitencentrum. Meer dan 100 inwoners staan ingeschreven als deelnemer.

Per kilometer 30 cent

ANWB AutoMaatje is een service waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. De passagier betaalt een vergoeding van € 0,30 per kilometer per rit aan de vrijwilliger.

Aanvragen van een rit moet minimaal twee werkdagen van te voren bij de Klussen en Diensten Centrale (KDC)  via 0416 – 531573. Dit nummer is bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 9.30 tot 12.00 uur. 

ANWB AutoMaatje is mogelijk door een samenwerking van de KDC, Seniorenvereniging Loon op Zand, KBO Kaatsheuvel, KBO De Moer en ContourdeTwern. De gemeente Loon op Zand ondersteunt deze vervoerservice van de ANWB.

Taart voor de 1-jarige vervoerder.
Volledig scherm
Taart voor de 1-jarige vervoerder. © Gemeente Loon op Zand

Tilburg e.o.