Volledig scherm
De Vogelrok in Reizenrijk in de Efteling. © gratis

Opening nieuw Reizenrijk Efteling in 2020 in gevaar: Loonse raad trapt op de rem

UPDATEKAATSHEUVEL - Een fikse tegenvaller voor de Efteling: de gemeenteraad van Loon op Zand werkt niet mee aan het verzoek om eerder te mogen bouwen. Daarmee komt de opening van het nieuwe gedeelte van Reizenrijk in 2020 in gevaar. 

Volgens de vijf raadsfracties is er 'geen nut of noodzaak' om de zorgvuldig gekozen route voor de 'Wereld van de Efteling 2030' nu te versnellen. De politieke partijen reageren met hun verklaring op de toenemende onrust onder inwoners van Kaatsheuvel over de grootschalige uitbreidingsplannen van het attractiepark. Dinsdag verscheen een open brief van de Bezorgde Burgers. 

Niet goedkeuren 

,,De raad zal dus donderdagavond de gevraagde verklaring van geen bedenkingen niet goedkeuren", zo laat Bart van Drunen van VoorLoon woensdag al weten mede namens de VVD, Pro3, CDA en GemeenteBelangen. Ze zijn het er samen over eens dat het niet verantwoord is om nu een 'overhaaste beslissing' te nemen over een onderdeel van het totale ontwerp-bestemmingsplan. 

Nieuwe attractie 

De Efteling wil, zo is bekend, het park aan de oostkant met 8 hectare uitbreiden. De eerste 3 ha. van het gebied, gelegen tussen de Horst en de N261, zou al in 2020 open moeten gaan voor het publiek. Inclusief een nieuwe, grote attractie. Om dat mogelijk te maken, moet zo snel mogelijk worden begonnen met de werkzaamheden.   

Efteling:  vertrouwen in raad 

,,We wachten de raadsvergadering gewoon af", reageert woordvoerster Femke van Es. ,,Maar ons verzoek is geen nieuwe situatie. In het Masterplan - dat de raad in februari 2017 heeft vastgesteld - staat ook dat er, parallel aan de uitwerking van de planvorming voor de Wereld van de Efteling 2030, via een aparte ruimtelijke procedure een eerste stap gezet wordt in de ontwikkeling van de oostelijke zone langs de N261. Dus wij hebben er vertrouwen in, dat de raad hier niet van afwijkt."

  1. Bart is verlost van de ziekte waardoor hij niet kon opwarmen, nu neemt hij regelmatig een ijsbad
    Play
    Video

    Bart is verlost van de ziekte waardoor hij niet kon opwarmen, nu neemt hij regelmatig een ijsbad

    KAATSHEUVEL - Tot twee jaar geleden had Bart Dankers uit Kaatsheuvel grote problemen met kou-aanvallen. Zijn inwendige 'kachel' werkte niet, waardoor zelfs een kort uitstapje naar buiten, al voor grote problemen kon zorgen. Dat alles veranderde door een ijsbad dat hij nam in Polen en nu is hij zelfs ijstrainer. Woensdagmiddag nam hij nog een koud bad in de Hoefsven in Waalwijk.

Tilburg e.o.