Volledig scherm
Symoblica © Efteling

Oscars van de pretparken: Efteling scoort als beste pretpark en met Symbolica 100

KAATSHEUVEL - De Diamond ThemePark Awards, ook wel de Oscars van de pretparken en dierenparken genoemd, zijn dit jaar rijk toebedeeld aan de Efteling en de Beekse Bergen. De Efteling bleek de grote winnaar met maar liefst twaalf awards. Geen één ander park kreeg er zoveel.

De Efteling werd onder meer bekroond als beste pretpark in de Benelux en de nieuwste attractie 'Symbolica: Paleis der Fantasie' werd bekroond met de award voor beste nieuwe attractie in Europa. 

Walibi Holland behaalde ook twee awards, een voor Meest Sensationele Park en  beste evenement met de Halloween Fright Nights. Attractiepark Toverland kreeg de award voor beste Achtbaan met 'Troy'. Het beste kinderpark in Nederland is Julianatoren.

Beekse Bergen

Beekse Bergen scoorde onder de dierenparken erg goed met vier awards, waaronder Beste Dierentuin van Nederland en beste avontuurlijke ervaring in een dierentuin. Het is de derde keer op rij dat het park gekozen werd tot Beste Dierenpark. Stichting Wildlife kreeg de Educatie-Award.

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam sleepte twee awards binnen, voor Beste Restaurant en Mooiste geboorte. Burgers’ Zoo ontving een award voor het Mooiste Nieuwe Dierenverblijf) en Wildlands Adventure Zoo Emmen voor het Mooiste Dierenverbijf.

In België gaat Walibi Belgium aan kop met acht awards, waaronder Beste Pretpark in België. Plopsa kreeg vijf awards.

De Diamond ThemePark Awards werden voor de achtste keer uitgereikt. De prijs richt zich vooral op pretparken en dierenparken uit Nederland, maar er zijn ook Europese categorieën. Zo was er dit jaar voor het eerst een bekroning voor het beste dierenpark van Europa. De winnaars werden gekozen door een expertjury en 35.000 pretparkliefhebbers.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 1.008 bestuurders gecontroleerd bij alcoholcontrole in Gilze en Kaatsheuvel, negen lopen tegen de lamp

    1.008 bestuur­ders gecontro­leerd bij alcoholcon­tro­le in Gilze en Kaatsheu­vel, negen lopen tegen de lamp

    GILZE/KAATSHEUVEL/OOSTEIND - Studenten van politieteam Langstraat hebben vrijdag een grote alcohol- en drugscontrole gehouden op drie locaties in het gebied. In totaal werden 1.008 automobilisten aan de kant gezet. Vijf van hen werden betrapt op het rijden onder invloed van drank of drugs. Eén chauffeur beging een groot aantal overtredingen en moest zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast werden nog drie bekeuringen uitgedeeld voor andere vergrijpen.

Tilburg e.o.