Links van de N261 het beboste terrein tot aan het Efteling Hotel dat bij het attractiepark moet komen. Dit is de zogenoemde oostelijke uitbreiding van het Reizenrijk.
Volledig scherm
Links van de N261 het beboste terrein tot aan het Efteling Hotel dat bij het attractiepark moet komen. Dit is de zogenoemde oostelijke uitbreiding van het Reizenrijk. © Beeld Werkt

Over twee weken duidelijk of Efteling al mag gaan bouwen

DEN HAAG/KAATSHEUVEL - De voorzieningenrechter van de Raad van State maakt over twee weken bekend of de Efteling mag beginnen met de eerste fase van de uitbreiding van het pretpark. Donderdag vroegen tien bewoners van de Bernsehoef en de Heideweg in een spoedprocedure om schorsing van het bestemmingsplan Wereld van de Efteling 2030. 

  1. Voorlopig streep door bouwplan Kaatsheuvel, eerst vertrouwen met omwonenden herstellen
    PREMIUM

    Voorlopig streep door bouwplan Kaatsheu­vel, eerst vertrouwen met omwonenden herstellen

    KAATSHEUVEL - De bouw van zes woningen van tien meter hoog aan de Prins Hendrikstraat en een twee-kapper aan de Gasthuisstraat in Kaatsheuvel is voorlopig op de lange baan geschoven. Een voorstel van burgemeester en wethouders om de benodigde procedure te verkorten, is door de gemeenteraad van tafel geveegd. ,,Ga eerst maar eens het vertrouwen met de omwonenden herstellen", kreeg wethouder Gerard Bruijniks als opdracht.

Tilburg e.o.