Volledig scherm
Samen oud worden in eigen woning dankzij mantelzorg door partner. © Hollandse Hoogte/Patricia Rehe

‘Pasje extra’ van 50 euro voor Loonse mantelzorgers

KAATSHEUVEL - De eerste 'pasjes extra’ voor mantelzorgers in Loon op Zand zijn uitgereikt door wethouder Jan Brekelmans. De gemeente wil hiermee het belang van de mantelzorg benadrukken en extra belonen. 

Daartoe is de campagne ‘Mantelzorger, je bent het sneller dan je denkt!’ gestart. Zo’n nieuw pasje extra is 50 euro waard, vrij te besteden door de mantelzorger. Het blijft één kalenderjaar geldig. 

Zelf aanvragen

Wie denkt in aanmerking te komen, kan zelf een aanvraag indienen bij de gemeente. Aanvragen voor iemand anders mag trouwens ook. Je moet wel ouder zijn dan 18 jaar en langdurig, intensief en onbetaald (dus vrijwillig) aan iemand mantelzorg verlenen. 

‘Samen Loont’ pas

Het pasje extra is te vergelijken met de reeds bestaande ‘Samen Loont’ pas, maar dan speciaal voor mantelzorgers. Dat is al het geval bij iemand die gemiddeld zo'n acht uur hulp ontvangt in de week. 

Mensen zorgen voor hun partner of ander familielid, voor een vriend of kennis of voor een buur, zodat ook die inwoners langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. 

Subsidiegeld beschikbaar

De gemeente Loon op Zand wil het werk van de mantelzorgers waar mogelijk ondersteunen en verlichten. Er is subsidiegeld beschikbaar om financieel bij te dragen aan nieuwe initiatieven.     

Tilburg e.o.