Volledig scherm
De attractie Baron 1898 in de Efteling. © anp

Pech voor bezoekers Efteling: veel attracties dicht door extreem harde wind

KAATSHEUVEL - De Efteling heeft zondag verschillende attracties moeten sluiten vanwege de extreem harde wind die Brabant al de hele dag teistert.

De buitenachtbanen in de Efteling waren de hele dag of een deel van de dag dicht. Ook enkele andere attracties in het pretpark, zoals de Pagode, moesten vanwege het weer dicht. Het is niet duidelijk of de bezoekers een deel van het geld terugkrijgen.

Code oranje

Vanwege harde wind en harde windstoten geldt zondagmiddag voor de provincies Brabant, Zeeland, Zuid-Holland en Limburg code oranje. Het KNMI waarschuwt voor zware tot zeer zware windstoten van 100 tot 110 kilometer per uur uit westelijke richtingen, langs de zuidwestkust mogelijk tot 120 kilometer per uur.

Code oranje betekent volgens het weerinstituut: ,,Wees voorbereid. Er is grote kans op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast.’' Dit kan heel lokaal zijn.

  1. Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND - Het bedrijf Heton uit Kerkrade gaat vanaf 6 juli 2019, de exploitatie van de Werft en de Wetering, voor de gemeente Loon op Zand uitvoeren. Heton verzorgt reeds sinds 1996 de exploitatie van de binnensportaccommodaties en multifunctionele gebouwen. Nadat in 2017 de exploitant Stichting Multiculturele Centra (SMC) failliet was gegaan is het beheer in handen van Het Eindhovense Hydra Sport. Bijzonderheden over het contract heeft de gemeente nog niet bekend gemaakt.

Tilburg e.o.