De te slopen panden aan de Kloosterstraat in Loon op Zand.
Volledig scherm
De te slopen panden aan de Kloosterstraat in Loon op Zand. © Nico Snels/BD

Plan Dennenhof: 17 patiobungalows in Loon op Zand

LOON OP ZAND - Voor zeventien nieuwe patiobungalows in Loon op Zand is veel interesse. Zo'n 125 belangstellenden kwamen dinsdagavond het nieuwbouwplan Dennenhof bekijken. ,,De reacties waren zeer positief", zegt initiatiefnemer Martien Knoops. 

De ontwikkelaar gaat aan de Kloosterstraat een woongebiedje realiseren. De vervallen panden 40-42 worden hiervoor gesloopt. 

Voor de verhuur 

De woningen krijgen geen verdieping, alles wordt gelijkvloers. Daardoor zijn ze met name geschikt voor senioren. De bungalows gaan in de verhuur. ,,Een eis van de gemeente, maar geen probleem", aldus Knoops. Inmiddels hebben al 24 mensen een optie genomen op een huis. 

De huurprijzen staan nog niet vast, want die hangen af van de bouwkosten. Het streven is om gasloos te bouwen en of dat wel of niet lukt, bepaalt uiteindelijk de prijs van de woning. 

Wie de huizen straks gaat verhuren, is ook nog niet bekend. ,,In elk geval niet Casade, want het project is te klein en daarmee te duur voor de wooncorporatie." 

Onderzoek flora en fauna 

Het voorontwerp-bestemmingsplan ligt momenteel ter inzage bij de gemeente. Gezien het enthousiasme in de buurt op plan Dennenhof verwacht Knoops eigenlijk geen bezwaren. Wel zou het flora- en fauna-onderzoek voor vertraging kunnen zorgen, als er bijvoorbeeld vleermuizen blijken te zitten.  

Is dat niet het geval, dan kan eind dit jaar of begin 2019 met de bouw worden gestart. Eind volgend jaar zullen dan de eerste patiobungalows gereed zijn. 

Straat heet Columba 

De nieuwe straat heeft ook al een naam: Columba, het sterrenbeeld duif. Deze sluit aan bij de nabijgelegen Ursa Major en andere straatnamen in de wijk zoals Andromeda, Orion en Hydra. 

Dennenhof is een gezamenlijk project van Knoops Bouw uit Vlierden, Bureau Broeders uit Loon op Zand, Pauwert Architectuur uit Eindhoven en Timmermans Makelaardij uit Waalwijk. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.