Volledig scherm

Pleinfestival en gemeente nog in gespek over kosten

Dranghekken, verkeersborden, kliko's en andere materialen voor evenementen worden voortaan gratis door de gemeente Loon op Zand ter beschikking gesteld aan verenigingen die dat nodig hebben.

Dat heeft wethouder Henk van Komen bevestigd. De chauffeursuren en het laden, halen en brengen worden wel doorberekend tegen het volle tarief.

Naar aanleiding van de aankondiging van de gemeente dat evenementen zelf alle uren en materialen moesten betalen, sprak de organisatie van het Pleinfestival in Kaatsheuvel onlangs met de wethouder. Van Beers van Stichting Pleinfestival adviseert organisaties zaken voortaan buiten het weekend te regelen. "Anders worden weekenduren berekend met een toeslag."

Het Pleinfestival sprak ook met de wethouder over de jaren 2013 en 2014. "Wij vinden dat de standpunten nog ver uit elkaar liggen, maar daar kunnen we nu nog geen mededelingen doen", aldus Van Beers, die de gemaakte afspraken voortaan op schrift wil hebben. Wat betreft de mogelijke schade aan de grasmat van het Prins Mauritsplein is afgesproken dat het terrein vóór het evenement gecontroleerd en gefotografeerd wordt. "Maar ook daar zijn nog geen duidelijke afspraken over gemaakt."

Tilburg e.o.