Volledig scherm
Bij de Erasmusbrug in Rotterdam wordt het Nationale Vuurwerk afgestoken. © Robin Utrecht/ANP

Pro3 wil vuurwerkshows in Loonse kernen

KAATSHEUVEL - Als het aan Pro3 ligt, is het vanaf komende jaarwisseling gedaan met het vrij afsteken van vuurwerk in Loon op Zand. De politieke partij wil dat de gemeente vuurwerkshows gaat organiseren in de drie dorpen. 

De gebieden rondom die centrale feestlocaties in de kernen moeten dan vuurwerkvrije zones worden, zodat inwoners kunnen genieten van het spektakel.   

Volgens Pro3 was er ook in Loon op Zand dit jaar weer veel vuurwerkoverlast bij de viering van oud en nieuw. De partij is daarom blij dat de landelijke politiek nu de regels voor vuurwerk gaat verscherpen. Door meer soorten vuurwerk te verbieden, wordt het veiliger en gebeuren er minder ongelukken.

Goed alternatief bieden

Maar volgens fractievoorzitter Louis Laros moet de gemeente niet aan de zijlijn blijven toekijken. ,,Waar een algeheel vuurwerkverbod in de gemeente wellicht nog te snel is en moeilijk te handhaven voor politie en BOA’s, stellen we voor om alvast een kleine stap te zetten. Door het organiseren van een gemeentelijke vuurwerkshow in de kernen, bied je als gemeente een goed alternatief voor het zelf afsteken van vuurwerk door particulieren", aldus Laros. 

  1. Verstandelijk gehandicapten vieren carnaval in Loon op Zand een week eerder

    Verstande­lijk gehandicap­ten vieren carnaval in Loon op Zand een week eerder

    LOON OP ZAND - Heel Loon op Zand loopt er keurig netjes bij. Immers, het is zondag. Maar neem een kijkje bij De Wetering, dan zie je daar vreemd volk rondlopen. Een man, verstopt in een krokodillenpak, een vrouw gehuld in kleding die het Koninklijk Huis niet zou misstaan. Hier wordt carnaval gevierd. Kennelijk hebben ze lak aan de agenda, want het zottenfestijn gaat eigenlijk pas komend weekend beginnen.

Tilburg e.o.