Volledig scherm
Het jachthuis op landgoed Huis ter Heide. © John Schouten

Provincie Brabant kritisch over plan natuurbegraven Loon op Zand

LOON OP ZAND - De provincie Brabant is een van de drie partijen die bij de gemeente Loon op Zand een zienswijze(bezwaar) heeft ingediend tegen het plan voor een natuurbegraafplaats bij Huis ter Heide. Eerder al werd bekend dat ook milieuvereniging Het Groene Hart bezwaar had gemaakt. De derde zienswijze zou van een andere landelijke milieuorganisatie komen.

De organisatie Natuurbegraven Nederland wil in samenwerking met Natuurmonumenten een natuurbegraafplaats van 35,7 hectare aanleggen in het bosgebied achter jachthuis Huis ter Heide bij De Moer. De gemeente is bereid hiervoor het bestemmingsplan te wijzigen, maar volgens de provincie is onvoldoende onderbouwd hoe de waarden van het gebied worden behouden.

  1. Duurzaamheid centraal op toerismecongres gemeente Loon op Zand

    Duurzaamheid centraal op toerismecongres gemeente Loon op Zand

    KAATSHEUVEL - Een warm welkom kregen de deelnemers aan het Nationaal Leisurecongres van de gemeente Loon op Zand donderdagmorgen. Daarvoor zorgde een kudde van zo'n 150 schapen op het Anton Pieckplein voor Het Klavier. Schaapherder Bart van Ekkendonk onderstreepte zo enerzijds het thema 'De kracht van duurzaam toerisme' en tegelijk vroeg hij aandacht voor zijn eigen plan voor een educatieve boerderij ergens tussen Tilburg en de duinen.

Tilburg e.o.