Volledig scherm
Op zijn eigen terrein aan de Van Haestrechtstraat in Kaatsheuvel wil manegehouder Walter Pullens acht woningen bouwen. © Jan in 't Groen

Pullens wil woningen bouwen aan Van Haestrechtstraat in Kaatsheuvel

LOON OP ZAND - Op zijn eigen terrein aan de Van Haestrechtstraat in Kaatsheuvel wil manegehouder Walter Pullens acht woningen bouwen. De gemeente heeft zijn plan afgewezen en ziet wellicht mogelijkheden voor maximaal drie huizen.

Meer dan drie woningen is volgens B. en W. niet acceptabel en ook niet passend op die plek. Bovendien is ‘de ontwikkeling van acht woningen op de gewenste locatie in strijd met de bestemming’.

Het college van Loon op Zand ziet alleen kansen binnen de zogeheten Ruimte voor Ruimte-regeling. Hierbij worden agrarische bedrijfsgebouwen gesloopt in ruil voor een beperkt aantal nieuwe woningen. Pullens wil mettertijd stoppen met zijn huidige activiteiten als paardensportcentrum.

Op de grond die dan vrijkomt, zou hij het liefst een aantal huizen zetten. Maar dat wordt moeilijk in het buitengebied, meent ook de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit. Een te grote bouwdichtheid tast de openheid en afwisseling van het gebied aan, is het oordeel van de adviescommissie.

Tilburg e.o.