Volledig scherm
De nieuwe treinen van de Python werden in 2011 in gebruik genomen. © Efteling

Python 6 keer dicht voor onderhoud, maar niet versleten

KAATSHEUVEL - De Python in De Efteling gaat het komend jaar zeker 6 keer dicht voor onderhoud. Om de bezoekers te ontzien gaat de 35 jaar oude achtbaan in het attractiepark telkens voor enkele dagen dicht in plaats van voor één langere periode.

De Python is gesloten van maandag 30 mei tot en met woensdag 1 juni en van maandag 27 tot en met woensdag 29 juni. Ook op 18 en 19 juli, op 8 en 9 augustus en 29 en 30 augustus gaat de achtbaan tijdelijk dicht. Daarna sluit de attractie in het najaar nog een keer van maandag 10 oktober tot en met vrijdag 28 oktober.

Volgens een woordvoerster van De Efteling is het inderdaad opvallend dat de Python meerdere korte periodes dichtgaat voor onderhoud in plaats van die ene langere termijn. "We doen dat omdat het onderhoud in de drukke zomerperiode valt. Daarom kiezen we voor telkens enkele dagen zodat de bezoekers er zo min mogelijk last van hebben." Bij voorkeur plant De Efteling dan ook het onderhoud op de rustigere dagen vlak na het weekend, zoals maandag, dinsdag of woensdag.

Om te voorkomen dat achtbaanliefhebbers net op de dag dat ze de Efteling willen bezoeken op een gesloten Python stuiten, kondigt de Efteling de onderhoudsdata vooraf aan op haar website.

Houdbaarheidsdatum
Dat de achtbaan dit jaar 35 jaar bestaat, wil volgens de woordvoerster niet zeggen dat de attractie haar houdbaarheidsdatum nadert. "Het onderhoud is natuurlijk wel anders dan aan een relatief nieuwe attractie als de Baron 1898, daar worden hele andere technieken in gebruikt dan 35 jaar geleden".

Aanleiding voor een grootscheepse renovatie of update is er daarom niet. "We hebben een paar jaar geleden de treinen vervangen en geschilderd, dus kan de Python er voorlopig nog tegen".

Ga voor het laatste nieuws over De Efteling naar bd.nl/efteling

Vanuit de zuid- en oostkant het park binnengevlogen.

Tilburg e.o.