Volledig scherm
GB-fractievoorzitter Ad van Laarhoven trakteerde de Loonse raad weer op aardbeien. © BD/Nico Snels

Raad unaniem over nieuwe school Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - De nieuwe basisschool voor Kaatsheuvel-West komt bij de KlimOp. Het boek Westkant-Zuid is dicht. Tot opluchting van de buurt. ,,Uiteindelijk is het toch een democratisch proces geworden. Complimenten daarvoor", zei woordvoerder John van Bekhoven. 

De gemeenteraad van Loon op Zand volgde donderdagavond eensgezind het collegevoorstel voor de locatie KlimOp en liet de optie voor Westkant-Zuid vallen. Daarmee is de strijd definitief gestreden en kunnen de omwonenden van het President Kennedyplein met gerust hart van de zomervakantie gaan genieten. Maar als de gemeente eerst met de bewoners was gaan praten, had het zover niet hoeven komen, aldus Van Bekhoven.  

De raadsfracties hadden aan één termijn genoeg. Er is snel duidelijkheid gegeven, zodat de buurt geen 'ellenlange tijden' in onzekerheid zit, stelde raadsnestor Bertus Kemmeren van GemeenteBelangen tevreden vast. 

Teleurgesteld

Het enige andere geluid kwam van Bart van Drunen: ,,Voor Loon is teleurgesteld. Er is te eenzijdig geluisterd naar de buurt in plaats van te kijken naar de beste locatie voor het onderwijs. We kunnen geen goede afweging maken, want Westkant-Zuid is onvoldoende onderzocht. Maar om een besluit niet nog langer op te houden, gaan we wel akkoord". 

Tilburg e.o.