Volledig scherm
© Thinkstock

Raad van State verbiedt bouw 8 woningen aan Horst in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - De bouw van 8 woningen aan de Horst 4 in Kaatsheuvel mag niet uitgevoerd worden zoals de gemeente Loon op Zand het in het bestemmingsplan heeft vastgelegd. Dit heeft de Raad van State woensdag beslist.

De waardevolle bomen lopen te veel risico op beschadiging als er gebouwd gaat worden, aldus de Raad van State. Op 2 bouwvlakken zouden respectievelijk 2 en 6 woningen komen. Een bewoner van een appartement aan de Burgemeester Fievezlaan tegenover de Horst 4 stapte vorige maand naar de Raad van State. Hij verzet zich tegen de bouw van de twee woningen die aan de Pastoor de Klijnlaan staan gepand. De man is er niet gerust op dat de bomen tegenover zijn appartement het zullen overleven.

De Raad van State deelt zijn zorg. Het bestemmingsplan biedt onvoldoende garanties, zegt het rechtscollege. De gemeente moet binnen 20 weken het bestemmingsplan verbeteren, besliste de Raad van State.

  1. Duurzaamheid centraal op toerismecongres gemeente Loon op Zand

    Duurzaamheid centraal op toerismecongres gemeente Loon op Zand

    KAATSHEUVEL - Een warm welkom kregen de deelnemers aan het Nationaal Leisurecongres van de gemeente Loon op Zand donderdagmorgen. Daarvoor zorgde een kudde van zo'n 150 schapen op het Anton Pieckplein voor Het Klavier. Schaapherder Bart van Ekkendonk onderstreepte zo enerzijds het thema 'De kracht van duurzaam toerisme' en tegelijk vroeg hij aandacht voor zijn eigen plan voor een educatieve boerderij ergens tussen Tilburg en de duinen.

Tilburg e.o.