Volledig scherm
PREMIUM
Drukte bij de ingang van de Efteling © Beeld Werkt

Raad van State wil extra onderzoek, nóg meer vertraging voor uitbreidingsplannen Efteling

DEN HAAG/KAATSHEUVEL - De grootschalige uitbreidingsplannen van de Efteling lopen verdere vertraging op. Tot teleurstelling van het Kaatsheuvelse pretpark besloot de Raad van State dinsdag tot extra onderzoeken voor een inhoudelijke behandeling van een bodemzaak over het nieuwe bestemmingsplan Wereld van de Efteling.

De Raad van State gaat de Stichting advisering bestuursrechtspraak vragen dat bestemmingsplan tegen het licht te houden. Daardoor komt de bodemzaak over het in maart geschorst bestemmingsplan vermoedelijk pas in 2020 op de agenda. De Efteling reageerde teleurgesteld na de rechtszitting in Den Haag. Zo lang er geen uitspraak is in de bodemprocedure kan de Efteling niet aan de slag met de uitbreidingsplannen van het park.

  1. Verstandelijk gehandicapten vieren carnaval in Loon op Zand een week eerder

    Verstande­lijk gehandicap­ten vieren carnaval in Loon op Zand een week eerder

    LOON OP ZAND - Heel Loon op Zand loopt er keurig netjes bij. Immers, het is zondag. Maar neem een kijkje bij De Wetering, dan zie je daar vreemd volk rondlopen. Een man, verstopt in een krokodillenpak, een vrouw gehuld in kleding die het Koninklijk Huis niet zou misstaan. Hier wordt carnaval gevierd. Kennelijk hebben ze lak aan de agenda, want het zottenfestijn gaat eigenlijk pas komend weekend beginnen.

Tilburg e.o.