Volledig scherm
PREMIUM
Drukte bij de ingang van de Efteling © Beeld Werkt

Raad van State wil extra onderzoek, nóg meer vertraging voor uitbreidingsplannen Efteling

DEN HAAG/KAATSHEUVEL - De grootschalige uitbreidingsplannen van de Efteling lopen verdere vertraging op. Tot teleurstelling van het Kaatsheuvelse pretpark besloot de Raad van State dinsdag tot extra onderzoeken voor een inhoudelijke behandeling van een bodemzaak over het nieuwe bestemmingsplan Wereld van de Efteling.

De Raad van State gaat de Stichting advisering bestuursrechtspraak vragen dat bestemmingsplan tegen het licht te houden. Daardoor komt de bodemzaak over het in maart geschorst bestemmingsplan vermoedelijk pas in 2020 op de agenda. De Efteling reageerde teleurgesteld na de rechtszitting in Den Haag. Zo lang er geen uitspraak is in de bodemprocedure kan de Efteling niet aan de slag met de uitbreidingsplannen van het park.

  1. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
    PREMIUM

    Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

    KAATSHEUVEL - Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

Tilburg e.o.