Volledig scherm
Jan Bernard Koolen is de nieuwe directeur van Molenwijck in Loon op Zand. © Joris Buijs/Beeld Werkt

Residentie Molenwijck in Loon op Zand wil vitaal blijven

LOON OP ZAND - Met een nieuwe directeur, een bewonersraad en bouwplannen maakt Residentie Molenwijck zich op voor de toekomst. Vitaal blijven, is het credo in Loon op Zand.

„Ik heb het idee dat ik hier al jaren werk”, zegt Jan Bernard Koolen uit Kaatsheuvel en pas sinds 1 april aan het roer. Samen met de bewoners is hij aan de slag gegaan. „Zij voeren de regie over hun eigen, zelfstandige leven.” Zo is het maar net, vindt voorzitter Greet Hageraats van de bewonersraad. „Vroeger werden genomen besluiten door de leiding aan ons meegedeeld. Nu beslissen we mee.”

Intensieve zorg
Ouderen vanaf 70 jaar die nog vitaal en gezond zijn, krijgen de garantie dat ze tot hun dood in Molenwijck kunnen blijven wonen. Indien nodig wordt intensieve zorg geboden, zoals bij dementie. „We zijn van plan om in 2017, bij voorkeur in ons eigen Molenwijck, beschikbare ruimte om te bouwen tot een interne afdeling met een huiskamer en daaromheen slaapkamers. We stellen ook alles in het werk om te voorkomen dat echtparen na vijftig, zestig jaar samen van elkaar gescheiden worden”, aldus Koolen.

Residentie Molenwijck ging in 1978 open en telt 150 luxe huurappartementen, waarvan nu 90 procent bezet is. Aanwezige faciliteiten zijn huishoudelijke hulp, zorg en ontspanning, restaurant, salon, winkel, bibliotheek, kapper, fitness, een eigen keuken en technische dienst.

Tilburg e.o.