Volledig scherm
Rob Grijsbach als prins Rob den 1ste. © Ronald Theeuwes

Rob Grijsbach weer prins van Turfstekerlaand

KAATSHEUVEL – Kaatsheuvelnaar Rob Grijsbach (39) is zaterdagavond tijdens het Prinsenbal in Het Klavier gekozen tot prins van Turfstekerslaand. Hierdoor zwaait Prins Rob den 1ste voor de derde keer tijdens de carnavalsdagen de scepter over Turfstekerslaand.

Kaatsheuvel heeft geen raad van elf maar een kwartet. ,,Dat willen we voorlopig ook zo houden”, aldus de grootvorst. Omdat Turfstekerslaand geen raad van elf heeft beperkt de prins zijn aanwezigheid tot de officiële verplichtingen zoals de sleuteloverdracht en de optocht.

De populaire zanger zal zelf niet optreden tijdens de carnavalsdagen. Hij wil de functies van zanger en Prins strikt gescheiden houden. Daarnaast vindt hij carnaval vieren zelf veel te leuk. Volgens Grijsbach is het wel de bedoeling om de activiteiten va de prins langzaam uit te gaan breiden. Gedacht wordt aan een kroegen (op)tocht.

  1. Duurzaamheid centraal op toerismecongres gemeente Loon op Zand

    Duurzaamheid centraal op toerismecongres gemeente Loon op Zand

    KAATSHEUVEL - Een warm welkom kregen de deelnemers aan het Nationaal Leisurecongres van de gemeente Loon op Zand donderdagmorgen. Daarvoor zorgde een kudde van zo'n 150 schapen op het Anton Pieckplein voor Het Klavier. Schaapherder Bart van Ekkendonk onderstreepte zo enerzijds het thema 'De kracht van duurzaam toerisme' en tegelijk vroeg hij aandacht voor zijn eigen plan voor een educatieve boerderij ergens tussen Tilburg en de duinen.

Tilburg e.o.