Volledig scherm
Aan beide kanten van de Zijstraat en de Kegelaar tussen De Moer en Kaatsheuvel komen rode fietsstroken. Het bestaande fietspad links van de weg verdwijnt. © Nico Snels/BD

Rode fietsstroken aan weerszijden weg tussen De Moer en Kaatsheuvel

DE MOER - De weg tussen De Moer en Kaatsheuvel wordt veiliger voor fietsers. Op het traject vanaf de Zijstraat en de Kegelaar tot aan de Dreefseweg gaat de gemeente fietsstroken maken. Het bestaande fietspad komt te vervallen. 

Aan beide kanten van het wegdek wordt een rode fietsstrook van anderhalve meter breed aangelegd, voorzien van het bekende witte fietssymbool. Nu ligt er een eenzijdig en smal fietspad, links van de weg gezien vanuit De Moer. Dat verkeert op sommige stukken in slechte staat door de wortels van de bomen erlangs. Daarom is er ook te weinig ruimte om het huidige fietspad te verbreden en zal het worden verwijderd.  

Samen Loont

Tijdens de laatste bijeenkomst van Samen Loont in De Moer werd opnieuw aangedrongen op snelle realisering. Vervolgens is met de werkgroep en bewoners gekeken naar de wensen en mogelijkheden.    

De aanleg van de fietsstroken en bijkomende werkzaamheden wordt geraamd op 300.000 euro. De provincie betaalt circa 125.000 euro mee als subsidie.        

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.