Volledig scherm
De sponsorloop wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. © Villa Pardoes WinterRun

Ruim 2.000 lopers bij 2e Villa Pardoes WinterRun door Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - De tweede Villa Pardoes WinterRun belooft een groots evenement te worden in Kaatsheuvel. Voor de recreatieve sponsorloop hebben zich individueel en als team meer dan 2.000 deelnemers ingeschreven. Daaronder zo'n 700 wandelaars bij de nieuwe WinterWalk. 

Start en finish zijn zaterdagmiddag op het Anton Pieckplein, vanwaar de lopers over het parcours door het dorp, langs de Efteling en dwars door Villa Pardoes gaan. In het vakantiehuis voor ernstig zieke kinderen mogen ze rekenen op aanmoedigingen van de gastgezinnen en vrijwilligers. Maar ook elders zal het publiek zich roeren.

Muziek op plein en in tent

Op het centrumplein zorgen dj’s en dweilorkesten voor de sfeer en tevens warming-up beats voor de deelnemers. In de speciaal gebouwde tent zingt Rob Grijsbach van 16.15 tot 16.45 uur. 

De Feestgangers XXL treden om 18.15 uur op en zullen de bekendmaking van het (voorlopige) eindbedrag muzikaal omlijsten. De teller staat al bijna op 85.000 euro.  

Kinderen lopen als laatste

De hoofdmoot van het sportieve spektakel is de WinterRun vanaf 14.30 uur, waarbij de hardlopers kunnen kiezen uit de afstanden 6 en 10 kilometer. Voor de eerste WinterWalk zijn routes uitgezet over 7 en 11 kilometer. Start is om 14.45 uur. Eind van de middag sluiten de Kids WinterRuns over 600 (4-6 jaar), 1000 (7-9 jaar) en 1500 meter (10-12 jaar) het programma af.  

Deelnemers zoeken zelf sponsors

Iedere deelnemer aan de Villa Pardoes WinterRun heeft een persoonlijke webpagina om vrienden, familie en bekenden via e-mail of WhatsApp uit te nodigen hun kilometers voor het goede doel te sponsoren.    

Tilburg e.o.