Volledig scherm
Stemmentellers voor de gemeente Loon op Zand in Het Klavier. © Beeld Werkt

Ruime meerderheid stemt vóór referendum in Loon op Zand

KAATSHEUVEL - Met 4.738 stemmen vóór en 3.925 stemmen tegen is het referendum over de 'sleepwet' in de gemeente Loon op Zand overwegend positief beoordeeld.    

Blanco stemden 423 kiezers en 35 stembiljetten waren ongeldig. De opkomst voor het referendum over de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv) kwam uit op 50,23%. Loon op Zand vormt met de uitslag geen uitzondering op veel Brabantse gemeenten.   

Gildenbond laagste opkomst

Voor de gemeenteraadsverkiezingen kende De Gildenbond met 39,13% de laagste opkomst van de twaalf stembureaus. De hoogste opkomst was weer voor 't Maoske in De Moer met 68,31%. Gemiddeld kwam het cijfer uit op 52,15%, vier procent hoger dan in 2014. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
    PREMIUM

    Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

    KAATSHEUVEL - Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

Tilburg e.o.