Volledig scherm
Een eerdere verlichte intocht van Sinterklaas, het succesnummer van SSK. © Joris Buijs/BeeldWerkt

Sint en Piet pakken in Kaatsheuvel weer flink uit

KAATSHEUVEL - Een eigen Sinterklaasjournaal, de verlichte intocht, Pietengym in het centrum van het dorp, een muziekfeest in het Klavier en een nieuw sinterklaaslied van feestzanger Thom Craane. Het is bepaald geen half werk dat de goedheiligman met zijn knechten in Kaatsheuvel aflevert.

,,Kun je wel zeggen", beaamt Wilbert Spapens, loodgieter van beroep en al een kwarteeuw piet uit passie voor de Stichting Sinterklaas Kaatsheuvel. Die SSK kan pronken met een programma waar menig sinterklaas de vingers bij zal aflikken. Aan de zwartepietendiscussie, bekend van radio en tv, hebben ze in Kaatsheuvel nog geen enkele bestuursvergadering gewijd. ,,Dan stop ik er acuut mee", weet Spapens ook zeker.

Verlichte intocht
Alle aandacht binnen SSK gaat uit naar het programma. Daaraan heeft de nieuwe garde binnen de club dit jaar een pareltje toegevoegd. De hele week is in een eigen Sinterklaasjournaal op YouTube te zien geweest hoe de Sint zijn verlichte intocht in Kaatsheuvel voorbereidt.
Zondag staan vanaf 17.00 uur zo'n vijftienduizend mensen tussen Wilhelminaplein en Anton Pieckplein langs de kant. Jong en oud zien één sint en zeventig pieten, behangen met lichtjes, aan zich voorbij trekken. Een 'spetterende lasershow' ontrolt zich aan de meet. De verlichte intocht is uniek tot in de wijde regio, weet Spapens: ,,Het schijnt dat ze in Vlijmen dit jaar ook met de gedachte hebben gespeeld, maar dat ze ervoor terugdeinsden."

Tilburg e.o.