Volledig scherm
Skaten vrijdagavond in de Efteling Still uit video

Skaters nemen vrijdag in de avonduren bezit van De Efteling

KAATSHEUVEL - Liefhebbers van skaten gaan vrijdagavond naar Tilburg voor een gedenkwaardig feestje. Friday Evening Early Skate Tilburg (F.E.E.S.T.) rijdt die avond vanaf acht uur vanuit haar thuisplaats naar Kaatsheuvel om door de dan al lege Efteling te rijden.

Liefhebbers die de rit van ongeveer 25 kilometer met een snelheid van 15 tot 16 kilometer kunnen volbrengen konden zich inschrijven voor de gratis tocht. Het maximale aantal deelnemers is inmiddels bereikt, zo meldt de organisatie. De skateclub meldt op zijn Facebookpagina dat de organisatie er jarenlang mee bezig is geweest op toestemming te krijgen om over het Efteling-terrein te mogen rijden.

Efteling-woordvoerster Hester Ubbink bevestigt dat de toestemming voor een activiteit op het terrein van het park inderdaad bij hoge uitzondering is verleend."Een van onze medewerkers is lid van de organiserende vereniging. We hebben afgesproken dat het een besloten evenement wordt en dat er maximaal ongeveer 200 deelnemers ons park op mogen om daar een vooraf afgesproken route af te leggen. Het is heel leuk dat wij een keer een uitzondering kunnen maken", zegt Ubbink.

Dresscode
De organisatoren hebben aan de rit meteen ook een thema verbonden. De dresscode is uiteraard sprookjes. Mensen die belangstelling hebben voor de activiteiten van de club kunnen terecht op de Facebookpagina van F.E.E.S.T.

Lees meer Eftelingnieuws op onze speciale pagina bd.nl/efteling.

Tilburg e.o.