Volledig scherm
PREMIUM
De kartonnen tentjes op het Herautenplein in het Sprookjesbos. © Efteling

Slapen bij de kabouters in het Sprookjesbos van de Efteling

KAATSHEUVEL -  De droom van iedere Efteling-liefhebber kan deze zomer werkelijkheid worden: een nachtje logeren in het attractiepark. Slapen bij de kabouters in het Sprookjesbos, onder De Vliegende Hollander of naast de nieuwe familie-achtbaan Max & Moritz. 

Drie gezelschappen krijgen exclusief en eenmalig de kans om gratis te overnachten op deze drie verschillende locaties in de Efteling. 

 1. Wandelexcursie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

  Wandelex­cur­sie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

  KAATSHEUVEL - Het mag dan 75 jaar vrede zijn, in de Loonse en Drunense Duinen is nog altijd veel oorlogsverleden zichtbaar, zegt natuurgids Peter van der Velden. Zondag verzorgt hij, samen met andere andere gidsen van IVN de Langstraat de Waertman, een excursie vanaf de Roestelberg in Kaatsheuvel naar Westloon. ,,Een amateur historicus gaat mee om te vertellen wat er zich in dit gebied zoal heeft afgespeeld.”
 2. Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente
  kaart

  Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente

  LOON OP ZAND - Lokale heffingen brengen dit jaar naar verwachting bij een groot deel van de Nederlandse gemeenten meer geld in het laatje. Een groot deel wordt betaald door inwoners zelf, het overige deel komt van bezoekers. Vooral Loon op Zand denkt de schatkist in 2020 flink te spekken ten opzichte van vorig jaar. De opbrengsten stijgen hier met maar liefst 29,8 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Tilburg e.o.