Volledig scherm
Verschillende kraampjes stonden tijdens het evenement op een weiland achter De Suikerberg. © Cor Schoenmaker

Slenteren en genieten tijdens Summer of Hippiness in Loon op Zand

LOON OP ZAND - Zeker 1.000 liefhebbers bezochten zondag de derde editie van de Summer of Hippiness in Loon op Zand.

,,Het is de relaxte sfeer die ons aanspreekt. Dat was vorig jaar verrassend, daarom zijn we er nu weer.” De Tilburgse familie die een bezoekje bracht aan de Summer of Hippiness omschrijft het evenement zoals velen het hebben ervaren. Lekker langs de kraampjes slenteren en genieten van de sfeervolle entourage.

De 22 deelnemers met hun (vintage-)kleding, sieraden, hebbedingetjes of lekker eten en drinken hadden aan belangstelling niet te klagen. Op het weiland achter groepsaccommodatie De Suikerberg verkochten ze hun spulletjes en praatten de bezoeker wat bij over hun producten. De kleding is door de verkopers zelf gemaakt.

Verantwoord
,,De hapjes en drankjes zijn eko en bio verantwoord, zoals het hoort”, zegt Anne-Frans Moonen, die samen met haar zus Mari-Jan voor de derde keer het evenement verzorgde. ,,De reacties van de mensen doen ons goed. En we zijn blij met de deelnemers, ze passen precies in wat wij voorstaan: mooie duurzame producten, verantwoord snacken, noem maar op.” Zo had Dennis van Scheijndel zeven soorten kroketten bereid die goed in de smaak vielen.

Hoefsmid Leon van Zoggel wist groot en klein te fascineren met zijn verhalen over de ezeltjes. En de huifkar was steevast volgeladen, op weg naar de zandvlakte en terug. Trio Pannashhh trok de aandacht met haar brede repertoire van bekende liedjes. ,,Je moet ‘Hippiness’ eerst even over je heen laten komen, en dan geniet je met volle teugen. Die relaxte sfeer, dat zijn we normaal niet meer gewend”, zei een goedgeluimde bezoekster. Het mooie weer deed de rest.

Volledig scherm
Tijdens het evenement reed ook een huifkar rond. © Cor Schoenmaker

Tilburg e.o.