Volledig scherm
Het begin van de sloopwerkzaamheden voor Park Vossenberg. © Nico Snels/BD

Sloop voor nieuwe Park Vossenberg in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Met de onthulling van een maquette en het slopen van de buitenopslag voor containers werd vrijdagmiddag het startsein voor het nieuwe Park Vossenberg gegeven. Het verzorgingshuis aan de Antoniusstraat in Kaatsheuvel verandert komende jaren in een prachtig woonzorgcomplex. Met de monumentale kapel als levendig ontmoetingspunt. 

In totaal 150 nieuwe appartementen voor de huidige Vossenberg-bewoners en andere huurders omvat het miljoenenproject van Stichting Maasduinen. ,,Het unieke plan wordt ook landelijk gezien", zei directeur-bestuurder Martin van de Ruit trots. 

Getroffen door V1

Wethouder Gerard Bruijniks wees nog eens op het openbare karakter van Park Vossenberg, dat altijd open zal staan voor mensen uit de buurt. Hij ging ook in op de oorlogsgeschiedenis van het oude klooster, dat in het najaar van 1944 werd getroffen door een Duitse V1. Daarbij kwam een aantal Belgen om het leven. 

,,Het zou mooi zijn als we deze slachtoffers kunnen herdenken in de nieuwbouw", deed de wethouder een oproep aan Maasduinen. De gemeente zal van 'de oudbouw' een fotocollage laten maken, beloofde Bruijniks.   

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.