Volledig scherm
Sporthal De Werft in Kaatsheuvel. © Jan in ‘t Groen

SMC Loon op Zand failliet verklaard

LOON OP ZAND - De rechtbank Breda heeft dinsdag, zoals werd verwacht, de Stichting Multifunctionele Centra Loon op Zand failliet verklaard. Het SMC vroeg vorige week zelf het faillissement aan. Het bestuur zag geen mogelijkheid meer om uit de rode cijfers te komen, nadat de gemeente had besloten de geldkraan dicht te draaien.

De stichting exploiteerde de gemeenschapsgebouwen De Werft in Kaatsheuvel en De Wetering in Loon op Zand. Die blijven vooralsnog gewoon open en ook het personeel werkt door. Woensdag hebben de medewerkers een gesprek met de curator.

Het gaat om een tiental mensen in vaste dienst (12 fte) en zo'n 20 oproepkrachten voor wie de toekomst onzeker is. De indirect betrokken horecapoot, de M.C. Horeca BV, is niet failliet maar valt wel binnen de boedel van het SMC. Ook hier zal de curator over beslissen.

  1. Politie waarschuwt voor drugslabs: ‘tikkende tijdbommen midden in woonwijken’

    Politie waarschuwt voor drugslabs: ‘tikkende tijdbommen midden in woonwijken’

    KAATSHEUVEL - De politie Zeeland-West Brabant slaat in EenVandaag alarm over het gevaar van drugslaboratoria in woonwijken. Deze chemische drugslabs staan verdekt opgesteld in bijvoorbeeld garages onder flats en in schuurtjes van rijtjeshuizen en worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs als amfetamine en MDMA. En daarmee zijn het volgens de politie ‘levensgevaarlijke tikkende tijdbommen’, midden in woonwijken.

Tilburg e.o.