Volledig scherm
Ook voor de kinderen werd vermaak geboden. © Cor Schoenmaker

Smulhoeve/FarmCamps in Kaatsheuvel: bagage in de kruiwagen aub!

KAATSHEUVEL- Zijn het tenten of huisjes? Of een combinatie daarvan? In elk geval is het voor de regio een uniek concept. Het door Farm Camps verzorgde Glamcamping. Bij de Smulhoeve in Kaatsheuvel werden zondag de tien tenten gepresenteerd.

Initiatiefneemster Karin Smulders was zo enthousiast over het concept dat ze met FarmCamps in zee wilde gaan. Per 1 juli worden de eerste campinggasten verwelkomd. “FarmCamps wil meer doen dan alleen 'kamperen bij de boer' aanbieden,” legde Saskia Poulissen, directeur van de organisatie uit. “En dat toegespitst op de boer. De ene is agrarisch, de ander voert veeteelt en De Smulhoeve heeft het accent op de paarden. Zo behoudt elke boer zijn eigen karakter, terwijl ze toch deel uitmaken van hetzelfde idee.”

De partijen hebben een franchiseovereenkomst waarbij FarmCamps de hele verzorging voor haar rekening neemt en de boer gastheer/-vrouw is. Wethouder Gerard Bruijniks opende de minicamping en sprak zijn bewondering uit voor de initiatiefnemers. "Loon op Zand is een recreatieve/toeristische gemeente dus dit concept past hier prima in. Het is niet alleen recreëren en kamperen, maar de bezoekers leren ook iets van het plattelandsleven en de boerderij in het bijzonder. Ik dacht eerst ook dat de melk rechtstreeks van de fabriek kwam.”

Karin Smulders heeft er zin in. “Wij hebben al veel boekingen gekregen, de eerste reacties zijn hoopgevend.” De tenten zijn comfortabel, maar niet té luxe ingericht, omdat het kampeeridee moet blijven. De grotere ranches hebben een paardentrailer naast de deur waar een badkuip is staat. De lodges zijn iets bescheidener, maar beantwoorden ook aan het sfeervolle kampeer gevoel. Compleet met een speelkist vol oud- Nederlandse spelletjes. Parkeren mag niet bij de tenten. Smulders: “Men kan vanaf het parkeerterrein de bagage in de kruiwagen doen en zo naar de tenten wandelen.”

De Smulhoeve heeft toestemming gekregen om haar capaciteit later uit te breiden naar 25 tenten. Het initiatief van De Smulhoeve werd gepresenteerd in combinatie met de Duinboerendag dat zondag ook werd georganiseerd. Bij de plaatselijke boeren kan men kennis maken met het boerenleven en worden er tal van activiteiten georganiseerd.

Tilburg e.o.