Volledig scherm
Het symfonisch blaasorkest van Sophia's was de beste in Muziekcentrum Enschede. © Sophia's Vereeniging

Sophia's Vereeniging uit Loon op Zand verdient ticket voor Europees Muziekconcours in 2020

LOON OP ZAND - De Koninklijke Sophia’s Vereeniging uit Loon op Zand mag volgend jaar meedoen aan het Europees Concours in een van de Scandinavische landen. Die deelname werd op het nationaal muziek concours in Enschede bewerkstelligd.  

In het Twentse zette het symfonisch blaasorkest afgelopen zondag een muzikale topprestatie op het podium. De jury beloonde het voortreffelijke optreden met 95,5 punten, het hoogste aantal van het concours, en het predicaat ‘zeer goed’.

Sophia’s werd winnaar in de concertafdeling (hoogste afdeling) en bracht onder leiding van dirigent Jos Schoevers de volgende drie werken ten gehore: de Symfonische Suite uit La Boheme van Giacomo Puccini (arr. Chr. Janssen), de Batalla della Gnomidi van O.Respighi (arr. J. Schyns) met dansers van Fontys Hogeschool voor de Kunsten uit Tilburg en als laatste Variazioni Sinfoniche su ‘Non potho reposare’ van Hardy Mertens met sopraan soliste Josephina Louise Hoogstad. Ze werd op gitaar begeleid door Felix Leenders en gaf nog een mooie toegift. 

  1. Verstandelijk gehandicapten vieren carnaval in Loon op Zand een week eerder

    Verstande­lijk gehandicap­ten vieren carnaval in Loon op Zand een week eerder

    LOON OP ZAND - Heel Loon op Zand loopt er keurig netjes bij. Immers, het is zondag. Maar neem een kijkje bij De Wetering, dan zie je daar vreemd volk rondlopen. Een man, verstopt in een krokodillenpak, een vrouw gehuld in kleding die het Koninklijk Huis niet zou misstaan. Hier wordt carnaval gevierd. Kennelijk hebben ze lak aan de agenda, want het zottenfestijn gaat eigenlijk pas komend weekend beginnen.

Tilburg e.o.