Volledig scherm
Een met bloed volgezogen teek op de menselijke huid © Thinkstock

Speeltuin Loon op Zand afgesloten vanwege 'erg veel' nesten met teken

LOON OP ZAND - Het is opletten geblazen voor kinderen die in de speeltuin aan het Keizersplein in Loon op Zand spelen. Er zijn daar erg veel tekennesten gevonden.

Daarvoor waarschuwt de gemeente in een bericht op Facebook.

In de speeltuin zouden 'erg veel' nesten met teken zijn gevonden. De speeltuin is daarom afgezet met rood-wit-lint. Maar ook in het nabijgelegen grasveld zouden teken zijn gezien, dus ook daar is het uitkijken.

Teken zijn kleine beestjes die zich voeden met bloed. Een tekenbeet kán uiteindelijk leiden tot de ziekte van Lyme, als er niet op tijd ingegrepen wordt. Tekenradar.nl raadt aan om als je in een bepaald gebied bent geweest waar teken voorkomen, thuis meteen te controleren. De teek heeft voorkeur voor bepaalde plaatsen op het lichaam zoals liezen, knieholtes, oksels, de bilspleet of achter de oren. Controleer ook kleding en was die zo nodig een halfuur op 60 graden, zo gaan teken dood. Verwijder de teek zo snel mogelijk met bijvoorbeeld een pincet.

Volledig scherm
© Facebook/gemeente Loon op Zand
  1. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
    PREMIUM

    Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

    KAATSHEUVEL - Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

Tilburg e.o.