Volledig scherm
Een met bloed volgezogen teek op de menselijke huid © Thinkstock

Speeltuin Loon op Zand afgesloten vanwege 'erg veel' nesten met teken

LOON OP ZAND - Het is opletten geblazen voor kinderen die in de speeltuin aan het Keizersplein in Loon op Zand spelen. Er zijn daar erg veel tekennesten gevonden.

Daarvoor waarschuwt de gemeente in een bericht op Facebook.

In de speeltuin zouden 'erg veel' nesten met teken zijn gevonden. De speeltuin is daarom afgezet met rood-wit-lint. Maar ook in het nabijgelegen grasveld zouden teken zijn gezien, dus ook daar is het uitkijken.

Teken zijn kleine beestjes die zich voeden met bloed. Een tekenbeet kán uiteindelijk leiden tot de ziekte van Lyme, als er niet op tijd ingegrepen wordt. Tekenradar.nl raadt aan om als je in een bepaald gebied bent geweest waar teken voorkomen, thuis meteen te controleren. De teek heeft voorkeur voor bepaalde plaatsen op het lichaam zoals liezen, knieholtes, oksels, de bilspleet of achter de oren. Controleer ook kleding en was die zo nodig een halfuur op 60 graden, zo gaan teken dood. Verwijder de teek zo snel mogelijk met bijvoorbeeld een pincet.

Volledig scherm
© Facebook/gemeente Loon op Zand
  1. Krakers vernielen huis voor 'duizenden euro's' als klussende huiseigenaar dag weg is in Loon op Zand
    PREMIUM

    Krakers vernielen huis voor 'duizenden euro's' als klussende huiseige­naar dag weg is in Loon op Zand

    LOON OP ZAND - Drie krakers hebben een huis aan de Bergstraat in Loon op Zand van binnen zo toegetakeld dat ze er donderdagmiddag uit zijn gezet. De huiseigenaar trof woensdagmiddag drie mannen in zijn huis aan, terwijl hij kwam om verder te gaan met klussen. ,,Ik heb ze dringend verzocht mijn huis te verlaten, maar dat deden ze niet”, zegt huiseigenaar Christiaan Vermeer.

Tilburg e.o.