Volledig scherm
Aankondiging van de spelletjesmiddag. © Esmee Remie

Spelletjesmiddag Udenhout voor het goede doel: leraren opleiden in Ghana

UDENHOUT - De 21-jarige Esmee Remie uit Loon op Zand houdt zaterdag 17 augustus een Spelletjesmiddag voor Ghana in Brasserie de Kat in Udenhout. Met de opbrengst wil ze in Ghana leraren helpen om zo het onderwijs aldaar te verbeteren. 

,,Ik ga in oktober met Edukans naar Ghana. We gaan daar op vijf verschillende scholen leraren helpen om hun lessen te verbeteren. Dus niet alleen een schrift kopen, want als dat vol is wordt het niet meer gebruikt. Vandaar dat we ons richten op het bijscholen van de leerkrachten om zo het onderwijs structureel te verbeteren”, laat Remie weten.

Zelf ook leren

Zelf begint ze na de vakantie aan het vierde jaar van de Pabo. ,,Ik wil heel graag het onderwijs in het buitenland verbeteren en daar zelf ook van leren.” Daarvoor probeert ze op verschillende manieren geld op te halen, waaronder een spelletjesdag. 

Kinderen die mee willen doen kunnen zich opgeven via esmeeremie@home.nl, De spelletjesmiddag is tussen 14.00 en 17.00 uur, deelname kost 9.50 euro. Dat is inclusief ranja en een pannenkoek.  

Tilburg e.o.