Volledig scherm
De huidige staat van de Sint Jozefkerk in Kaatsheuvel. © Jan in 't Groen

Start renovatie Sint Jozefkerk Kaatsheuvel in oktober

KAATSHEUVEL - De renovatie van de lang leegstaande Sint Jozefkerk in Kaatsheuvel start medio oktober. Dat kregen de raadsleden van de gemeente Loon op Zand te horen tijdens een werkbezoek aan de kerk die voor deze gelegenheid was opengesteld.

De raadsleden mochten de - nog niet definitieve - tekeningen bekijken. Zeker is dat in de kerk een verdieping wordt gelegd van vier meter hoog. Dhr. v.d. Berg, ontwikkelaar en koper van het gebouw, wil het bouwteam eerst de plannen presenteren aan de buurtbewoners alvorens naar buiten te treden. Het is de bedoeling dat op de begane grond een volwaardig gezondheidscentrum verreist waarin zoveel mogelijk eerstelijnszorg aanwezig is. Wat er precies op de eerste verdieping komt is nog niet bekend.

Tijdens de jaarlijkse Werkendag bezochten de gemeenteraadsleden per fiets ook nog het Loonsche Land (de uitbreiding van de Efteling en ‘De Loonse Wissel’) en Bouwplan Molenwijck 3.

Volledig scherm
Raadsleden luisteren aandachtig naar de plannen voor de Sint Jozefkerk. © Jan in 't Groen
  1. Politie waarschuwt voor drugslabs: ‘tikkende tijdbommen midden in woonwijken’

    Politie waarschuwt voor drugslabs: ‘tikkende tijdbommen midden in woonwijken’

    KAATSHEUVEL - De politie Zeeland-West Brabant slaat in EenVandaag alarm over het gevaar van drugslaboratoria in woonwijken. Deze chemische drugslabs staan verdekt opgesteld in bijvoorbeeld garages onder flats en in schuurtjes van rijtjeshuizen en worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs als amfetamine en MDMA. En daarmee zijn het volgens de politie ‘levensgevaarlijke tikkende tijdbommen’, midden in woonwijken.

Tilburg e.o.